fredag 9 januari 2009

EU: s mest uppfinningsrika regioner i centrum

Regionala organ samlas på EU-konferens 16-17 februari, för att utbyta god praxis och främja en hållbar utveckling och konkurrenskraft.

Över 600 regionala organ är i Bryssel på EU: s regionalpolitiska konferens som anordnas av kommissionen och EU: s regionkommitté. Årets konferens fokuserar på konkurrenskraft och hållbar utveckling, och erbjuder ett brett utbud av seminarier om ämnen som affärskluster och Civitas, ett initiativ för att främja hållbara transporter.

EU: s olika regioner har många saker gemensamt: en åldrande befolkning, anpassning till globaliseringen och hållbar energiförsörjning, för att nämna några. Genom att dela idéer kan det hjälpa dem att förbättra politiken för att hantera dessa utmaningar på ett effektivare sätt.

Fram till 2013, kommer € 375m att vara tillgängligt för de myndigheter som ansvarar för förvaltningen av EU: s regionala fonder genom att upprätta nätverk och annat lärande. Konferensen kommer att ge de bästa en möjlighet att förklara sina strategier och presentera sina projekt. Ett av seminarierna kommer till exempel att titta på hur de kan hjälpa den traditionella industrin och arbetstagarna att anpassa sig till ökad utländsk konkurrens.

Och konferensen kommer också att dela ut priser till vinnarna i årets RegioStars, en tävling som via denna prisutdelning hedrar de mest uppfinningsrika projekten inom regional utveckling. Utmärkelsen delas ut av regionalpolitikens kommissionär Danuta Hübner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar