torsdag 19 mars 2009

Slå samman planeringsarbetet!

Ser man på Stockholms, Uppsala, Sörmlands och Västmanlandslän utgör dessa tillsammans en storregion med växtvärk. Vi har under flera år haft en växande befolkning och en ökad pendling för att nämna några exempel. Samtidigt har vi inte hängt med i den funktionella utvecklingen för regionen. Vi har stora behov av infrastrukturinvesteringar och ett ökat bostadsbyggande. Vi behöver öka kompetensutvecklingsinsatserna och vi behöver bättre ta tillvara de inflyttandes kompetenser. Och kommunikationerna behöver förbättras.

För att vi ska kunna utvecklas i enlighet med det funktionella system som redan nu råder, samt även kunna ta tag i styrningen av utvecklingen måste styrelseformerna motsvara regionens funktionella organisation och beroenden.

Detta är ett av de grundläggande skälen till varför vi måste se bortom länstänkandet och alla de olika typer av adminsitrativa gränser som idag påverkar utvecklingen och beslutsfattandet.

Slå samman RUFS, RTL och liknande organ till ett mer storregionövergripande så vinner vi ekonomiskt, kompetensmässigt och effekterna ökas till förmån för tidsvinsterna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar